Cafea Boabe de specialitate Colombia Decaf 250g
Altitudine: 1200 - 1800 m
Origine: Columbia - Medellin
Ferma: Las Orquideas
Procesare: Washed
Proaspat prajita
Gramaj 250g
Aceasta cafea provine din regiunea Medelin din Columbia si este procesata folosind metoda naturala de decofeinizare "Swiss Water".
Procesul incepe cu apa pura si se termina cu o cafea uimitoare care nu contine 99,9% cafeina. Dificultatea decofeinizarii consta in faptul ca multi dintre compusii aromatici care confera cafelei un gust excelent sunt, cum ar fi cofeina, solubili in apa. Astfel, orice metoda de decofeinizare trebuie sa identifice si sa elimine molecula de cofeina, pastrand in acelasi timp cat mai multi compusi aromatici.
Procesul "Swiss Water" (SWP) este o metoda non-solventa pentru decofeinizarea boabelor de cafea neprajite. Amestecul se produce prin inmuierea boabelor de cafea verde in apa pentru a elimina cofeina, numita extract de cafea verde (GCE), rezultand un adaos de substante chimice si, de asemenea, fara cofeina, fiind procesat cu cea mai curata apa posibila.